LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Avdelningen för verksamhetsstöd, HR-enheten

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 600 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad.

Beskrivning

Länsstyrelsen söker en HR-administratör till HR-enheten på avdelningen för verksamhetsstöd.

I dagsläget består enheten av sju ordinarie medarbetare samt HR-chef och arbetar med att stödja organisationen och våra chefer i frågor som omfattar hela HR-området. Din arbetsplats och placering blir på vårt kontor i Malmö, men vi har även kontor i Kristianstad. Anställningen är ett föräldravikariat till dess ordinarie medarbetare återkommer dock längst till och med 2025-08-31. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega samt verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Som HR-administratör hos oss kommer arbetsuppgifterna omfatta administrativa uppgifter kopplade till HR-enhetens arbetsområde så som exempelvis rekryteringsadministration och diarieföring. Utifrån dina erfarenheter kan eventuellt även andra arbetsuppgifter inom HR-området ingå. Alla medarbetare på HR-enheten behöver vara tydliga arbetsgivarföreträdare.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning gärna med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor. Du behöver ha erfarenhet av administration kopplat till HR-området inkluderat diarieföring, gärna från offentlig verksamhet. Kunskap om det statligt avtalsområdet är meriterande.

Som medarbetare hos oss krävs det att du har förmåga att ta initiativ och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. På HR-enheten delar vi löpande med oss av erfarenheter och reflektioner i aktuella uppgifter. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och det är därför en förutsättning att du har en väl utvecklad förmåga till samarbete och kommunikation. För att vara en bra arbetsgivarföreträdare krävs att du har ett stort mått av självkännedom och integritet men samtidigt är ödmjuk i din framtoning.

Du behöver kunna kommunicera väl på svenska i både tal och skrift.

Svenskt medborgarskap är ett krav.

Säkerhetsklassning

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därför ställer vi höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade och kan även innebära en krigsplacering vid myndigheten, vilket innebär att säkerhetsprövning behöver genomföras innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

 

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här hittar du information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter. 

Här hittar du mer information om Länsstyrelsen Skåne. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 112- 20811-24
Kontakt
  • Ola Garmer, HR-chef (semester 24/6 - 28/7), 010-2241336
Facklig företrädare
  • Esmaeil Salehi, OFR/S, P, O (ST), 010-2241622
  • Marcus Tell, Saco-S, 010-2241668
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb