LÄNSSTYRELSEN I GOTLANDS LÄN

Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland.
Hos oss arbetar drygt 150 personer och vår chef är landshövding Anders Flanking.

Landsbygdsenheten arbetar regionalt för EU:s och Sveriges jordbruks- och landsbygdspolitik. Målet är att lantbruket ska vara konkurrenskraftigt och långsiktigt hållbart, samtidigt som värdefulla natur- och kulturlandskap bevaras.

Arbetsbeskrivning

Som fältkontrollant kommer du att kontrollera att de för stöden och ersättningarna gällande villkoren följs. I arbetsuppgifterna ingår att i fält följa upp jordbrukarens ansökansuppgifter så att stödregler och ingångna åtaganden följs. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, förmåga att göra självständiga fältbedömningar och att kommunicera med lantbrukare. Till ditt stöd finns kollegor med mångårig erfarenhet. Kontrollgruppen går veckovis tillsammans igenom frågor som uppstår i pågående kontroller i syfte att fungera som kollegialt lärande och kvalitetssäkring.

Beroende på arbetsfördelning på enheten kan andra arbetsuppgifter bli aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning såsom agronom, lantmästare eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Praktisk erfarenhet av arbete inom lantbruket eller annan erfarenhet av fältarbete är meriterande. B-körkort är ett krav. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, har datorvana och god samarbetsförmåga. Du har ett strukturerat arbetssätt och har förmåga att driva arbetet framåt enligt uppställd tidsplan. Det är även meriterande om du har GIS-kunskaper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tidigare erfarenheter.

 Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-04-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 370-2024
Kontakt
  • Lotta Hallenfur, tf landsbygdsdirektör, 010-2239232
  • Magnus Lindgren, kontrollsamordnare, 010-2239264
Facklig företrädare
  • Johan Lundberg, SACO, 010-2239345
  • Gustav Pettersson, ST, 010-2239420
Publicerat 2024-01-29
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb