Länsstyrelsen i Östergötlands län, Enheten för juridik

När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!

Du kommer att tillhöra enheten för juridik, inom avdelningen för verksamhetsstöd. På enheten finns i dagsläget 13 medarbetare, vilka är jurister och beredningshandläggare. Enheten ansvarar bland annat för handläggning av överklagningsärenden och tillsyn av överförmyndare, samt bistår med en bred juridisk rådgivning till kollegor i andra professioner inom Länsstyrelsen.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att bereda och handlägga överklagade kommunala beslut enligt miljöbalken, trafiklagstiftningen samt plan- och bygglagstiftningen. I beredningen ingår bland annat att göra en första inledande granskning av ärenden, kontrollera att samtliga handlingar inkommit och hantera skriftlig kommunicering mellan parter. I arbetet ingår även att ansvara för kontakten med parterna i ärendena. Handläggningen innebär att självständigt utreda och skriva förslag till beslut.
Du är beredd att bistå i de behov som verksamheten har och att stötta kollegor vid behov inom varierande arbetsområden.

Länsstyrelsen Östergötlands handläggning av överklagade beslut
Länsstyrelsen Östergötland handlägger överklaganden av kommunala beslut inom ett flertal lagstiftningsområden. Östergötlands län består av 13 kommuner. Handläggningen sker digitalt i vårt digitala ärendehanteringssystem. Länsstyrelsens beslut kan överklagas till Förvaltningsrätten eller Mark- och miljödomstolen.

Vi vill att du har svensk examen med inriktning mot juridik. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom myndighet med digital ärendehandläggning inom miljöbalken, trafiklagstiftningen eller plan- och bygglagstiftningen. Vi vill att du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Som person är du självgående, ansvarsfull, engagerad och noggrann. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta med andra. Du är flexibel och prestigelöst inställd till dina arbetsuppgifter, vilket gör att du vid behov lätt kan växla mellan olika arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är en särskild visstidsanställning fram till den 31 december 2024. Tillträde enligt överenskommelse. 

 

Övriga förmåner och villkor

Myndigheten finns i lokaler i centrala Linköping. Länsstyrelsen erbjuder möjligheten till distansarbete om verksamheten tillåter. Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid.

Läs mer om oss, våra förmåner, vår värdegrund och hur det är att arbeta hos oss.

Länsstyrelsen Östergötland

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

 

Vill du veta mer kontakta

Enhetschef Rebecka Djerfsten, tel. 010-2235314. 

Fackliga företrädare för SACO är Lovisa Granberg, tel. 010-223 54 90 och för ST är Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.com. Din ansökan ska ha inkommit senast den 18 februari, ange ref nr: 2140.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2140
Kontakt
  • Rebecka Djerfsten, 010-2235314
Facklig företrädare
  • Lovisa Granberg, SACO, 010-2235490
  • Nina Stenmark, ST, 010-2235304
Publicerat 2024-02-05
Sista ansökningsdag 2024-02-18

Tillbaka till lediga jobb