Länsstyrelsen Kalmar län , Avdelning samhälle, Kulturmiljöenheten

Beskrivning

Lockas du av att arbeta med intressanta uppgifter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor? Då kan du vara den vi söker! På Länsstyrelsen Kalmar län jobbar du på uppdrag av regeringen och blir en viktig del i att verka för att nationella mål får genomslag i länet.

Som anställd har du också möjlighet att ta del av många bra förmåner och generös friskvård. Arbetsplatsen genomsyras av en inkluderande kultur, ett tillitsbaserat ledarskap samt en god balans mellan jobb och fritid. Tillsammans gör vi skillnad för samhället!

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer innebära handläggning av tillståndsärenden enligt 2 kapitlet kulturmiljölagen (KML). Handläggningen innehåller prövning av ansökningar om tillstånd till ingrepp i fornlämningar samt vid behov beställning och processledning av arkeologiska undersökningar. Du ansvarar för att göra självständiga bedömningar av lämpliga arkeologiska åtgärder.

Andra viktiga arbetsuppgifter är till exempel att yttra sig över detalj- och översiktsplaner enligt Plan- och bygglagen samt i ärenden enligt Miljöbalken utifrån ett kulturmiljöperspektiv. Även viss handläggning av statliga kulturmiljöbidraget kan bli aktuellt.

Tjänsten innehåller också utvecklingsarbete med kunskap och kvalité inom myndighetens uppdrag inom det arkeologiska området och kontakter med myndigheter, kommuner, företag och privatpersoner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskolexamen i arkeologi eller annan utbildning som vi kan bedöma likvärdig. Du behöver ha arbetat några år i branschen och ha erfarenhet av arbete med kulturmiljölagens 2:a kapitel. Har du dessutom erfarenhet av arbete på myndighet eller annan Länsstyrelse är det extra meriterande.

Det är också meriterande om du har:

  • erfarenhet av arkeologiskt fältarbete och uppdragsarkeologi
  • Förståelse för kulturmiljövårdens roll i hållbar samhällsutveckling och samhällsplanering.
  • erfarenhet och förståelse för kulturmiljövården som helhet, dess lagstiftning, arbetssätt och organisation
  • förmåga att ta sig an nya digitala system, samt kunskap och intresse för GIS

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten. Du ska ha stor förmåga att samverka och skapa goda relationer. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och samarbetsvillig. Vi arbetar för att bredda våra kompetenser och skapa ett teambaserat arbetssätt där du får en viktig roll. Du har förmåga att prioritera, hålla dig till satta tidsramar och avsluta det du har påbörjat. Du behöver vara duktig på att formulera dig och göra ditt budskap tydligt samt kunna dela med dig av dina kunskaper till verksamhetsutövare, kollegor och medborgare på ett pedagogiskt sätt i tal och skrift.

Vår komplexa verksamhet ställer krav på att du är analytisk och kan se frågor ur olika perspektiv för att kunna fatta rätt avvägda beslut och sätta ditt arbete i ett större samhällsperspektiv inom Länsstyrelsens verksamhet. Vi hjälps åt med alla arbetsuppgifter som finns på enheten och myndighetens uppdrag kan också göra att fler uppgifter än det som beskrivs i annonsen blir aktuella.

Villkor

Vi erbjuder möjligheter till distansarbete utifrån uppdraget. Länsstyrelsen är en totalförsvarsmyndighet. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt Säkerhetsskyddslagen innan beslut om anställning fattas. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra i vår krisledningsorganisation vid en händelse. Frågor om säkerhetsprövning samt registerkontroll görs till kontaktperson. Läs mer om registerkontroll och säkerhetsklass Registerkontroll - Säkerhetspolisen (sakerhetspolisen.se)

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-3578-2024
Kontakt
  • Daniel Tedenlind, vikarierande enhetschef, 010-2238566
Facklig företrädare
  • Ted Kransby, ST, 010-2238454
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb