Länsstyrelsen Kalmar län , Avdelning samhälle, Samhällsbyggnadsenheten

Beskrivning

Lockas du av att arbeta med intressanta uppgifter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor? Då kan du vara den vi söker! På Länsstyrelsen Kalmar län jobbar du på uppdrag av regeringen och blir en viktig del i att verka för att nationella mål får genomslag i länet.

Som anställd har du också möjlighet att ta del av många bra förmåner och generös friskvård. Arbetsplatsen genomsyras av en inkluderande kultur, ett tillitsbaserat ledarskap samt en god balans mellan jobb och fritid. Tillsammans gör vi skillnad för samhället!

Samhällsbyggnadsenhetens uppdrag är att verka för att med människan och hållbarhetsfrågorna i centrum göra rättssäkra och samlade bedömningar, breda sammanvägningar och prioriteringar.

På samhällsbyggnadsenheten arbetar 13 medarbetare huvudsakligen med samhällsutveckling, fysisk planering, klimatanpassning, begränsad klimatpåverkan och energifrågor, havsplanering, regionala miljömål, Agenda 2030 samt investeringsstöd för energiteknik och bostadsbyggande. Samverkan inom myndigheten såväl som med länets kommuner och andra myndigheter är centralt för verksamheten.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen söker nu en handläggare till samhällsbyggnadsenheten som tillsammans med övriga planhandläggare huvudsakligen ska arbeta med att:

  • granska kommunala översikts- och detaljplaner utifrån PBL och MB
  • tillsyn och vägledning till länets kommuner i frågor rörande PBL och MB

Vi är i en process där gruppen som idag består av fyra personer, med dig, kommer utvecklas och införa teambaserat arbetssätt. Det gör vi för att bättre kunna möta omvärldens behov och för att skapa effektivitet i de tvärsektoriella processerna vilka vi ofta leder. Vi arbetar mycket i samverkan med andra kollegor både internt och externt. Vi vill tillsammans med övriga aktörer i länet skapa stor nytta och hållbar tillväxt för alla länsinvånare.

I tjänsten förekommer även andra arbetsuppgifter som du kommer få utbilda dig i efter hand. Uppgifterna kan bland annat handla om genomförandet av Sveriges arkitekturpolicy ”gestaltad livsmiljö”, bostadsförsörjning, nationella samarbeten, remisser, strandskydd och infrastruktur.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom fysisk planering, samhällsplanering eller annan akademisk utbildning som vi bedömer som likvärdig. Meriterande för tjänsten är om du har arbetat på en länsstyrelse med detaljplaner och översiktsplaner eller flerårigt arbete med kommunal fysisk planering och har god kunskap om tillämpning av plan- och bygglagen och miljöbalken. Du behöver också ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi söker dig som kan se helheter och göra kloka avvägningar i komplexa situationer. Det är viktigt att du har förmåga att samverka och skapa goa relationer, både internt och med externa kontakter. Ditt arbete kommer bygga på samarbete mellan olika enheter vilket ställer krav på struktur och att du kan hantera stora och små uppgifter parallellt. Du kommer även att ansvara för ärenden självständigt. Utifrån det behöver du ha en god analytisk förmåga, kunna konkretisera arbetsuppgifter och förklara komplicerade bedömningar på ett begripligt sätt. För att bidra till en god arbetsmiljö hos oss behöver du vara prestigelös och ha god självinsikt.

Villkor

Länsstyrelsen är en totalförsvarsmyndighet. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt Säkerhetsskyddslagen innan beslut om anställning fattas. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra i vår krisledningsorganisation vid en händelse. Frågor om säkerhetsprövning samt registerkontroll görs till kontaktperson. Läs mer om registerkontroll och säkerhetsklass Registerkontroll - Säkerhetspolisen (sakerhetspolisen.se)

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-4607-2024
Kontakt
  • Pär Hansson, 010-2238420
Facklig företrädare
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
  • Ted Kransby, ST, 010-2238454
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb