Avdelning Verksamhetsstöd har som huvudmål att utveckla organisationen och skapa effektiva och lättillgängliga stödsystem. Vi stödjer organisationens arbete vad gäller säkerhet, kommunikation, HR, ekonomi, juridik och i andra strategiskt övergripande frågor.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en informationssäkerhetssamordnare med goda kunskaper inom relevant område till
Länsstyrelsen i Örebro län. Rollen är placerad inom avdelning Verksamhetsstöd, enheten Säkerhet och service. Enhetens uppgift är att ansvara för lokal- och säkerhetsfrågor, posthantering, diarieföring, arkivering, ärendehantering samt vaktmästeri och har 9 medarbetare.

Befattningens mål:

Som informationssäkerhetssamordnare ska du samordna och leda arbetet med systematiskt och
riskbaserat informationssäkerhetsarbete på Länsstyrelsen. Du ger ett strategiskt såväl som operativt stöd i processer och frågor inom informationssäkerhetsområdet. Du ska även utgöra ett stöd för medarbetarna i att uppfylla krav på informationssäkerhet.

I rollen ingår att:

• Stödja verksamheten med rådgivning, vägledning gällande lagar som styr informationssäkerheten
• Samordna och utveckla ledningssystem för informationssäkerhet (LIS),
• Ansvara för att organisationens medarbetare hålls uppdaterade genom utbildningsinsatser inom
informationssäkerhet
• Klassa information/system samt genomföra riskanalyser
• Följa upp att informationssäkerhetsarbetet efterföljs
• Vara myndighetens representant i olika länsstyrelsegemensamma projekt/arbetsgrupper som omfattar
informationssäkerhetsfrågor
• Genomföra beredningar och föredra strategiska frågor inom området för myndighetsledningen

Som informationssäkerhetssamordnare blir myndighetens säkerhetschef din närmaste chef. På avdelningen finns även dataskyddsombud samt IT-samordnare med vilka du kommer att ha ett nära samarbete. Inom länsstyrelserna finns olika nätverk både internt och nationellt, bland annat för dataskydd och informationssäkerhet som man deltar i. Det finns också möjlighet att ingå i länsstyrelsegemensamma samarbeten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, YH-utbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig, t.ex. utbildning i informationssäkerhet via Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Företagsuniversitetet eller Svenska institutet för standarder, tillsammans med erfarenhet från kvalificerat arbete inom informationssäkerhet. Du ska även ha dokumenterad erfarenhet inom ISO 27000, dataskydd samt ha erfarenhet av informationsklassning och riskanalyser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva informationssäkerhetsarbete inom offentlig förvaltning.

Som person är du strukturerad och lösningsfokuserad med förmåga att tänka övergripande och strategiskt. Därutöver är du lyhörd och en naturlig relationsskapare som har lätt att bygga kontakter och lätt för att samverka. Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Vidare är det av stor vikt att du är pedagogisk och skicklig på att kommunicera, det vill säga du uttrycker dig väl i tal och skrift och är bra på att anpassa ditt budskap till målgruppen. För tjänsten krävs även att du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt och agera utifrån myndighetens värderingar samt att du kan se olika perspektiv, tolka och agera utifrån förändringar och sammanhang. Det innebär att du behöver ha integritet, ett högt säkerhetsmedvetande och stor förmåga att fokusera på uppgiften.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift, har god datorvana samt mycket goda kunskaper i Office-paketet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6-månaders provanställning. Anställningen är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 16 juni 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer Dnr: 112-3561-2024
Kontakt
  • Björn Janerin, 010-2248256
Facklig företrädare
  • Björn Spejare, ST, 010-2248316
  • Ann-Kristin Moberg, ST, 010-2248349
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb