Länsstyrelsen Västra Götaland, Länsledningens kansli

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Kansliets uppdrag

Länsledningens kansli ska stödja landshövdingen och länsöverdirektören (länsledningen) i deras dagliga kontakter med såväl interna som externa aktörer. Det innebär bland annat förberedelser, samordning och uppföljning av olika uppgifter, som möten med ledningsgruppen och insynsrådet samt yttranden till regeringen. I de externa kontakterna stöttar kansliet länsledningen med såväl planering som genomförande av möten, resor, besök och representation i länsresidenset.

Länsledningens kansli har även en utrednings- och analysgrupp som bistår länsledningen med beslutsunderlag i olika former, i samarbete med Länsstyrelsens sakavdelningar. 

Ditt uppdrag

Dina huvudsakliga uppgifter blir att planera, genomföra och delta i externa besök och evenemang samt att vid behov vara chaufför åt länsledningen. Det kommer också förekomma sekreteraruppgifter. Det kan bland annat handla om att hantera länsledningens interna och externa kontakter via telefon, e-post och brev, samordna kalenderbokningar inför olika åtaganden, förbereda möten och sköta korrespondens.

I uppgifterna ingår också att ansvara för skötsel och underhåll av länsledningens bilar. Olika uppgifter i residenset kan också förekomma.

Placeringsort: Göteborg

Kvalifikationer

Krav

 • Högskoleutbildning med inriktning mot offentlig förvaltning eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer vara relevant för uppdraget
 • Erfarenhet av att samordna arrangemang
 • Förståelse för Länsstyrelsens uppdrag
 • Erfarenhet av representativa uppgifter
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska
 • B-körkort och erfarenhet av chaufförsuppdrag.

Meriterande

 • Erfarenhet av sekreteraruppgifter
 • Säkerhetsförarutbildning

Personliga egenskaper

För att du ska trivas, kunna bidra och själv utvecklas med uppgifterna och sammanhanget så tror vi att du som person har ett stort samhällsintresse, är nyfiken, lyhörd och bra på att kommunicera. Du behöver gilla utmaningar och att ta dig an nya uppgifter samt vara intresserad av att ge god service och gott stöd. Du behöver också arbeta på ett strukturerat sätt samtidigt som du snabbt kan planera om vid ändrade förhållanden och oväntade situationer som uppkommer.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Säkerhetsprövning kan komma att ske.

Anställningen kan komma att inledas med provanställning om sex månader.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Förtroendearbetstid, huvudsakligen måndag-fredag, helg- och kvällsarbete kan förekomma.
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 112-19056-2024
Kontakt
 • Henrik Frykman, kanslichef, 010-2244494
Facklig företrädare
 • Pia Severinsson, SACO , 010-2244472
 • Martin Dahl, ST, 010-2244768
 • Kajsa Lackovic, SEKO , 0770-457900(växel)
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb