Länsstyrelsen i Jönköping

Var med och bidra i arbetet för hållbara städer och samhällen!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny kollega för att handlägga Länsstyrelsens energi- och bostadsstöd. Som vår nya medarbetare kommer du primärt att arbeta med handläggning av stöd för energieffektivisering av småhus. I arbetet kommer du att administrera och handlägga ärenden, hantera utbetalningar av stöd och ha kontakt med och svara på frågor från sökanden av stödet.

Arbetet är självständigt men bedrivs i nära samarbete med kollegor. Du ansvarar själv för att driva dina ärenden och arbetsuppgifter framåt men samverkar också med andra både internt och externt.

Vi hjälps åt med alla arbetsuppgifter som finns på enheten och myndighetens uppdrag kan också göra att fler uppgifter än det som beskrivs i annonsen blir aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kunskaper inom byggtekniska frågor och/eller energifrågor, förvärvade via utbildning eller på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant. En eftergymnasial utbildning är ett krav för tjänsten.

Du bör ha intresse för arbete inom offentlig verksamhet och av myndighetsutövning samt ha en god administrativ förmåga. Som person är du självgående och strukturerad, då handläggningen till stor del är ett självständigt arbete som ställer krav på förmåga att planera och genomföra arbetet på ett effektivt sätt. Arbetsuppgifterna kräver att du har en god struktur för ditt arbete samt att du har en problemlösande och analytisk förmåga. Du är samarbetsinriktad och bidrar till ett positivt arbetsklimat på enheten.

En viktig del i rollen som stödhandläggare är att ha kontakt med sökande av stöden. Det är därför viktigt att du är kommunikativ, serviceinriktad och kan skapa och bibehålla goda kontakter. Du är flexibel och kan anpassa dig till förändrade förutsättningar och ändrade omständigheter, och du är öppen för att ta på dig nya arbetsuppgifter utifrån vilka uppdrag som aktualiseras efterhand. Arbetet kan innebära arbetstoppar då det finns olika tidsramar och deadlines att förhålla sig till inom arbetet med energi- och bostadsstöden, vilket även ställer krav på god förmåga att prioritera ditt arbete.

Tjänsten ställer krav på goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Villkor

Tjänsten omfattar heltid och gäller särskild visstidsanställning på sex månader. Tillträde runt mitten eller slutet av augusti 2024.

Övrigt

Intervjuer genomförs under vecka 24.

Om Länsstyrelsen i Jönköping

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation, en statlig myndighet som är regeringens företrädare i länet. Tillsammans arbetar vi för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest attraktiva län. Genom samverkan skapar vi förutsättningar för ett fantastiskt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling.

Vi är 280 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, insatser som ska gynna fisken i våra sjöar till demokrati- och beredskapsfrågor samt mycket annat. Målet är att vårt arbetssätt ska präglas av professionalism, engagemang och samverkan.

Länsstyrelsen finns mitt i stan i en K-märkt byggnad som har nyrenoverade lokaler med utsikt över Munksjön och Vättern. Det är inte bara en spännande arbetsplats, du erbjuds också en mängd förmåner som flexibelt arbete, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, utökad föräldrapenning samt en aktiv personalförening.

Vill du veta mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss? Besök vår webbsida på www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/jobba-hos-oss

Har du skyddade personuppgifter och vill söka tjänsten? Mer info finns här.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde runt mitten eller slutet av augusti 2024.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 112-4237-2024
Kontakt
  • Hanna Ekner, enhetschef, 010-2236000
Facklig företrädare
  • Carl-Johan Sanglert, SACO-S, 010-2236000
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb