Har du erfarenhet av säkerhetsskydd och drivs av att samverka? Vill du jobba centralt, med Kungsgatans puls utanför porten, men även ha möjlighet till att arbeta hemifrån? Motiveras du av att få vara med och utforma ditt uppdrag? Då kan du vara den vi söker!

Vad ingår i rollen?
Det här är en roll som du själv har möjlighet att utforma och påverka. Du kommer framför allt att på olika sätt främja länets kommuners arbete med säkerhetsskydd. Du samordnar kommunerna i länet och ser till att de har en plattform för utveckling och nätverkande inom området. Exempel på arbetsuppgifter vi ser kan bli aktuella är att driva regionala nätverk inom exempelvis informationssäkerhet och cybersäkerhet, ta fram en strategisk plan för länets cybersäkerhetsförmåga och omvärldsbevakning inom säkerhetsskydd. Du kan komma att bli en del av länsstyrelsens signalskyddsorganisation.

Rollen har huvudsakligen ett externt fokus vilket innebär att du behöver trivas med att samverka med andra aktörer. En del av arbetet kan även ha internt fokus.

Vid en allvarlig samhällsstörning kan du komma att ingå myndighetens krisledningsorganisation. Arbetsuppgifterna kan ändras utifrån behov i verksamheten och ditt intresse/erfarenhet inom området.

Är du den vi söker?
För den här rollen vill vi att du har

  • relevant utbildning inom säkerhetsskydd alternativt relevant och aktuell erfarenhet inom säkerhetsskydd som vi bedömer som lämplig
  • erfarenhet av samverkan.

Som person är du driven och självständig i ditt arbete där du tar ansvar och initiativ. Du är samarbetsvillig och relationsorienterad med kollegor och andra samarbetspartners. Vi ser att du är flexibel när arbetsuppgifter kräver det och du jobbar på ett strukturerat arbetssätt. Din kommunikation, både skriftlig och muntlig, är tydlig och pedagogisk.
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Som medarbetare på Länsstyrelsen behöver du

  • ha förmåga att utifrån en helhetssyn och fatta beslut med hänsyn till flera perspektiv
  • förstå att en central roll för Länsstyrelsen är att göra avvägningar mellan olika intressen
  • ha förmåga att prioritera och ställa om för att arbeta med nya uppgifter eller i nya sammanhang.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av krishantering
  • utbildning och erfarenhet inom signalskydd
  • kunskap om cybersäkerhet och informationssäkerhet
  • arbetslivserfarenhet från offentlig IT-förvaltning
  • erfarenhet av säkerhet i leverantörsrelationer.

Mer om oss och rollen  
Anställningen är tills vidare, på heltid, med placering i Stockholm. Vi tillämpar i regel provanställning. Vi vill att du börjar så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Du tillhör enheten för samhällsskydd och beredskap där experter inom exempelvis lag om skydd mot olyckor, kärnenergiberedskap och krisberedskap ingår. Du jobbar i ett team med arbetsuppgifter inom samband och säkerhet – exempelvis säkerhetsskydd, signalskydd och säkra kommunikationer. I teamet samarbetar och stöttar ni varandra inom era respektive områden. Enhetschefen leder med hjärta och engagemang och utövar ett tillitsbaserat ledarskap över enhetens 12 medarbetare. 

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Som tillsvidareanställd på Länsstyrelsen i Stockholms län kommer du att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Så rekryterar vi  
Du kommer att få svara på ett antal urvalsfrågor och bifoga ditt CV när du registrerar din ansökan. Du behöver inte bifoga något personligt brev till den här ansökan. Intervjuer sker från och med vecka 27.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.

Om du har frågor  
Frågor om rollen besvaras av rekryterande chef Moa Karlsson, 010-223 12 15.
Fackliga kontaktpersoner är Sandra Buijsse för SACO och Göran Dalin för ST, båda nås via tfn 010- 223 10 00.

Sista ansökningsdag: 2024-07-03
Referensnummer: 112-28344-2024

Välkommen med din ansökan!

Om Länsstyrelsen  
Länsstyrelsen Stockholm är en samlande kraft för en växande och hållbar huvudstadsregion. Genom att ta ansvar för helheten hittar vi vägar framåt i komplexa samhällsfrågor.

Helhetsbilden är en viktig utgångspunkt för oss när vi samverkar med kommuner, myndigheter, näringsliv och andra viktiga samhällsaktörer. På regeringens uppdrag verkar vi också för att nationella mål får genomslag i vårt län. Hos oss finns experter inom många olika sakområden och vår samlade kompetens har en häpnadsväckande bredd. Här lär du dig något nytt varje dag.

Läs mer om oss på www.lansstyrelsen.se/stockholm/jobba-hos-oss.

Tillträde Snarast
Löneform Månadslön

Tillbaka till lediga jobb