Länsstyrelsen i Uppsala län, Plan och bostadsenheten

Plan och bostadsenheten

Plan och bostadsenheten bevakar och främjar goda livsmiljöer för människorna i länet. Enheten verkar för ett långsiktigt hållbart samhällsbyggande med "människan i centrum", samordnar statliga intressen och gör sammanvägda bedömningar samt ger råd och stöd i ärenden som rör markanvändning för bebyggelse, infrastruktur och anläggningar. Enheten fördelar och förvaltar även statligt stöd till bostadssektorn och tar fram planeringsunderlag för kommunernas fysiska planering. 

I din roll som GIS-handläggare med inriktning strandskydd digitaliserar du länet strandskyddade områden. Arbetsuppgiften innefattar inläsande av tidigare fattade strandskyddsbeslut och därefter digitalisering av områdena i ArcGIS Pro. Arbetet sker i nära samarbete med samhällsplanerarna på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som GIS-samordnare/handläggare, samhällsplanerare, eller annan utbildning på universitets- eller högskolenivå som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete i GIS-verktyg. Det är meriterande om du har kunskaper om strandskyddslagstiftningen. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete i ArcGIS. 

Som person är du noggrann och ansvarstagande och du driver självständigt ditt arbete vidare. Du har därtill god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet. Du företräder länsstyrelsen på ett förtroendeingivande sätt och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Villkor

Anställningen är en tidsbegränsad särskild visstidsanställning om 3 månader med tillträde omgående enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning på myndigheten blir handläggare.

Övrigt

Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 112-4615-24
Kontakt
  • Asmah Ismaal, 010-2233334
Facklig företrädare
  • Jens Levenfors, Saco-S, 010-2233356
  • Sofia Maherzi, ST, 010-2233356
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-20

Tillbaka till lediga jobb