Är du driven, lyhörd och kommunikativ med ett genuint intresse för gemensamt utvecklingsarbete inom verksamhets- och informationsarkitektur? Har du erfarenhet av samverkan i komplexa organisationer? Då är det dig vi söker.

Sveriges 21 länsstyrelser har gemensam IT-drift, gemensamma system och i grunden samma uppdrag. Vi har även en gemensam organisationsmodell för utveckling och förvaltning av arbetsstöd som i någon form inkluderar all informationshantering. Detta innebär många beroenden vilket skapar goda förutsättningar för samordningsvinster i vårt breda informationssäkerhetsarbete. Länsstyrelsernas gemensamma informationssäkerhetsarbete leds och samordnas av en gemensam stödfunktion, Safir.

Stödfunktionen Safir normerar det gemensamma informationssäkerhetsarbetet, och stödjer ansvariga aktörer vid länsstyrelserna att ta sitt ansvar inom ramen för ett gemensamt ledningssystem för informationssäkerhet (LIS).

Vad ingår i rollen?

Dina arbetsuppgifter blir framför allt att verka inom den del av arkitekturdomänen verksamhetsarkitektur som avser informationsarkitektur med särskilt fokus inom informationssäkerhet, arkiv och säkerhetsskydd.  Arbetet kommer i huvudsak att bestå i att stödja förvaltningsorganisationen och utvecklingsprojekt. Det gäller både operativt arbete med prioritering och genomförande av informationssäkerhetsanalyser samt arbete med metodstöd och utbildningar. 

Du kommer att tillsammans med kollegorna i Safir genomföra, förvalta och utveckla ett länsstyrelsegemensamt LIS gentemot hela organisationen.  I det arbetet ingår även att delta i arbetet med att normera, granska och följa upp länsstyrelsernas gemensamma arbete med informationssäkerhet. Du representerar och kommunicerar arbetet på ett förtroendeingivande och pedagogiskt förhållningssätt.  I vardagsarbetet samverkar du med externa och interna aktörer, bland annat länsstyrelsernas arbete med Enterprise arkitektur, samt följer utvecklingen i omvärlden.

Du kommer att representera informationssäkerhetsperspektiv vid länsstyrelsegemensam utveckling. Det innebär att du behöver kunna se den större bilden och kunna värdera risker och ge rekommendationer till lösningar utifrån en sammanvägd bedömning.

Är du den vi söker?

 För den här rollen vill vi att du har

  • akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
  • en certifiering till verksamhetsarkitekt/Informationsarkitekt
  • mycket goda kunskaper i ISO 27000-serien och förmåga att kunna omsätta dessa i praktiskt arbete.
  • erfarenhet av att driva informationssäkerhetsarbete inom komplexa organisationer.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga. Du har ett taktiskt och strategiskt tankesätt och en god förmåga att lyfta blicken för en helhetsbild. Integritet och tålamod är ledstjärnor för dig och du har en mycket god förmåga att pragmatiskt driva processer och engagera andra i arbetet. En förutsättning att lyckas i arbetet är att du är en ödmjuk lagspelare med förmåga att kommunicera pedagogiskt och tydligt både i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och ser det som en självklarhet att du bidrar till ett gott samarbete och arbetsklimat.

Som medarbetare på Länsstyrelsen behöver du

  • ha förmåga att fatta beslut med hänsyn till flera perspektiv (helhetssyn)
  • förstå att en central roll för Länsstyrelsen är att göra avvägningar mellan olika intressen 
  • ha förmåga att prioritera och ställa om för att arbeta med nya uppgifter eller i nya sammanhang. 

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av och kunskap om länsstyrelsegemensam samverkan
  • erfarenhet av och kunskap om arbete vid en statlig myndighet
  • erfarenhet av att leda team eller projekt
  • erfarenhet att arbeta med förändringledning.

Mer om oss
Anställningen är tillsvidare, på heltid, med placering i Stockholm. Resor i tjänsten kan förekomma. Vi tillämpar i regel provanställning. Vi vill att du börjar så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Safir består av cirka 10 personer med expertis inom informationssäkerhet, juridik, dataskydd, arkiv, kommunikation respektive verksamhetsutveckling. I funktionen är även länsstyrelsernas gemensamma dataskyddsombud och länsstyrelsernas gemensamma informationssäkerhetsamordnare placerade. Safir leds av en enhetschef som utövar ett närvarande och tillitsbaserat ledarskap Uppföljning och avstämning sker regelbundet. I teamet samarbetar vi och stöttar varandra inom våra respektive områden.

Möjlighet till distansavtal finns utifrån verksamhetens behov.

Så rekryterar vi  
Du kommer att få svara på ett antal urvalsfrågor. Du behöver inte bifoga något personligt brev till den här ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Som tillsvidareanställd på Länsstyrelsen i Stockholms län kommer du att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Om du har frågor  
Frågor om rollen besvaras av rekryterande chef Maria Leijon, 011 -2231722.
Fackliga kontaktpersoner är Sandra Buijsse för SACO och Göran Dalin för ST, båda nås via tfn 010- 223 10 00.
Sista ansökningsdag: 2024-11-19
Referensnummer: 112-54786-2024

Välkommen med din ansökan!

Om Länsstyrelsen 
Länsstyrelsen Stockholm är en samlande kraft för en växande och hållbar huvudstadsregion. Genom att ta ansvar för helheten hittar vi vägar framåt i komplexa samhällsfrågor.

Helhetsbilden är en viktig utgångspunkt för oss när vi samverkar med kommuner, myndigheter, näringsliv och andra viktiga samhällsaktörer. På regeringens uppdrag verkar vi också för att nationella mål får genomslag i vårt län. Hos oss finns experter inom många olika sakområden och vår samlade kompetens har en häpnadsväckande bredd. Här lär du dig något nytt varje dag.

Läs mer om oss på www.lansstyrelsen.se/stockholm/jobba-hos-oss.

 

Tillträde Snarast
Löneform Månadslön

Tillbaka till lediga jobb