LÄNSSTYRELSEN I VÄSTMANLANDS LÄN, Juridikenheten

Många pratar om hållbarhet, men vi arbetar med det dagligen.
Vill du vara med?
Länsstyrelsen är en mångsidig myndighet med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Vi arbetar för hållbar utveckling i hela länet och för att genomföra de uppdrag vi får från riksdag och regering så klokt och effektivt som möjligt.
Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, miljö, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.
Vår vision är att vi samverkar för att utveckla ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer.
På Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• Intressanta och utmanande arbetsuppgifter
• Arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
• Möjlighet att lära nytt och utvecklas

Beskrivning

Vid Stabsenheten för juridik, som är en viktig stödfunktion till Länsstyrelsens medarbetare, finns 13 medarbetare, varav sex jurister och en chefsjurist. Förutom att handlägga ärenden bevakar enheten de juridiska aspekterna i hela länsstyrelsens verksamhet. Stabsenheten för juridik samordnar även länsstyrelsens upphandlingsarbete, ansvarar för dataskyddsfrågor och har hand om diarium och arkiv.

Arbetsuppgifter

Som jurist på länsstyrelsen arbetar du inom flera olika rättsområden och dina arbetsuppgifter kommer att variera. Du kommer självständigt att handlägga olika typer av ärenden. Dina arbetsområden kan vara ärenden inom exempelvis djurskydd, trafikreglering, tävling på väg, auktorisation av bilskrotningsföretag, överprövning av Trafikverkets beslut eller jaktärenden.

Som jurist inom Länsstyrelsen ingår även att handlägga överprövningar av kommunala beslut inom exempelvis miljöbalken och plan- och bygglagen. I denna tjänst kommer du även delta i arbetet med att bygga upp det civila försvaret, delta i övningar och utbilda andra inom detta område

Läs mer om oss och vår verksamhet på www.lansstyrelsen.se/vastmanland

Kvalifikationer

Krav

  • Juristexamen eller jur.kand.

 

Meriterande

  • Erfarenhet av ärendehantering och myndighetsarbete
  • Tingsmeritering
  • Erfarenhet av att växla mellan juridiska områden

 

Personliga egenskaper

Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

Du har en god analytisk förmåga och ett gott omdöme som kommer väl till hands i olika juridiska avvägningar. Du tycker om utmaningen med att självständigt ta dig an nya rättsområden. Du är trygg i den juridiska metoden och bekväm med att röra dig mellan olika lagstiftningar och ibland fatta snabba beslut.

Eftersom vi har en stor bredd i våra frågor ser vi att du är flexibel och tydlig på ett serviceinriktat sätt gentemot invånare som ringer in liksom andra medarbetare som du samarbetar med.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Villkor

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-6984-2022
Kontakt
  • Louise Klofelt, 010-2249296
Facklig företrädare
  • Åsa Sars, 010-2249387
  • Daniel Gamboa Esquivel, 010-2249261
Publicerat 2022-12-19
Sista ansökningsdag 2023-02-05

Tillbaka till lediga jobb