På Landsbygdsavdelningen arbetar vi för att Länsstyrelsen ska nå målen i regeringsuppdragen för EU:s gemensamma jordbrukspolitik. Vi ska aktivt bidra till robusta och attraktiva landsbygder genom god viltförvaltning och djuromsorg, ökad hållbar livsmedelsproduktion och fler konkurrenskraftiga företag.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en chef till vår nya enhet för viltfrågor! Enheten hanterar ständigt aktuella frågor inom bland annat rovdjursförvaltning där vår roll är att arbeta sakligt och objektivt samt ha god dialog med olika intressenter. Från och med årsskiftet kommer enheten vara placerad på Landsbygdsavdelningen där samverkan med övriga landsbygdsfrågor kommer att vara stor.   

Som chef för Viltenheten ansvarar och leder du verksamheten mot uppsatta mål och har personal-, verksamhets-, budget- och arbetsmiljöansvar för enhetens 11 medarbetare och ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med tre andra enhetschefer samt avdelningschef.

Genom ett coachande och tillitsfullt ledarskap bidrar du till ett stimulerande och positivt arbetsklimat där medarbetarna ges möjlighet att engagera sig och vara delaktiga. Du skapar förutsättningar för medarbetarnas utveckling och resultat i förhållande till myndighetens vision och verksamhetens mål genom att löpande arbeta med att tydliggöra uppdrag, uppgifter och prioriteringar.

I tjänsten ingår samverkan och samordning. Arbetet är varierande och kontakter med andra länsstyrelser, Naturvårdsverket, forskare, Viltskadecenter, ideella organisationer, allmänheten, länets Viltförvaltningsdelegation, media m.fl. vanligt förekommande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • en akademisk utbildning inom för enheten relevant område eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • tidigare erfarenhet som chef eller en liknande roll där det ingått att leda andra.

Det är meriterande om du har:

 • kunskap om lagstiftningen inom viltförvaltningsområdet
 • erfarenhet av arbete med viltförvaltning
 • utbildning i ledarskap
 • arbetat inom offentlig verksamhet, gärna statlig myndighet
 • kännedom om länets geografi och regionala förutsättningar vad gäller viltförvaltning
 • erfarenhet av myndighetsutövning eller deltagande i ärendeprocesser inför beslut av en myndighet
 • erfarenhet av att göra avvägda bedömningar och hantera målkonflikter
 • erfarenhet av att hantera media
 • erfarenhet eller kunskap inom lantbruk och skogsbruk/areella näringar.

Som person är du driven med ett utvecklings- och målinriktat fokus. Du har god analytisk förmåga och tar dig gärna an komplexa problem på ett lösningsorienterat sätt. Engagemang och delaktighet ser du som självklarheter, du är van att tala inför andra, och kan på ett pedagogiskt vis anpassa budskap efter mottagare. Du är trygg som person med god självinsikt och bra på att göra avvägda bedömningar samt hantera målkonflikter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta media. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Körkort för bil krävs. 

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat förordnande som enhetschef på fyra år med möjlighet till förlängning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningen är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslag (2018:585).

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 3 februari 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 112-484-2023
Kontakt
 • Lovisa Forssell, avdelningschef, 010-2248440
Facklig företrädare
 • Ann-Kristin Moberg, ST, 010-2248349
 • Aida Baxholm, Saco, 010-2248622
Publicerat 2023-01-20
Sista ansökningsdag 2023-02-03

Tillbaka till lediga jobb