LÄNSSTYRELSEN I JÄMTLANDS LÄN, Samhällsenheten

Länsstyrelsens cirka 300 medarbetare arbetar som regeringens representant på regional nivå. Vårt uppdrag är att utveckla länet samt verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet. Vi arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill tillvarata de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Av länsstyrelsens sju enheter är Samhällssenheten den som spänner över flest typer av frågor. Här arbetar vi bland annat med miljö- och klimatfrågor, samhällsplanering och boende, social hållbarhet, samhällsberedskap och kulturmiljöfrågor. Hos oss arbetar experter inom dessa områden som gärna delar med sig av sin kunskap.

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för länets invånare – tillsammans för en hållbar framtid!

Beskrivning

Nu söker vi en medarbetare till funktionen för social hållbarhet som ska ansvara för vårt uppdrag att stödja länets aktörer i det brottsförebyggande arbetet.

Funktionen för Social hållbarhet är nybildad och består av ca 10 medarbetare som arbetar med bl.a jämställdhet, folkhälsa, integration, ANDTS, brottsförebyggande uppdrag, mäns våld mot kvinnor, funktionhindersfrågor och mänskliga rättigheter.

Arbetsuppgifter

I uppdraget som regional samordnare arbetar du för att skapa förutsättningar för ett långsiktigt strukturerat brottsförebyggande arbete i länet. Det innebär att stödja utvecklingen av ett kunskapsbaserat arbete med utgångspunkt i lokala och regionala lägesbilder. I arbetsuppgifterna ingår att sprida kunskapsunderlag och metoder men också att ta initiativ till och stärka samverkan mellan olika aktörer. I arbetet ingår även att anordna forum för dialog och erfarenhetsutbyte, samt att stödja kompetensutveckling och gemensamma tvärsektoriella utbildningsinsatser inom det brottsförebyggande området. Arbetet ska ske i nära samverkan med närliggande uppdrag på Länsstyrelsen, bland annat uppdrag inom Social hållbarhet, Samhällsplanering och Samhällsberedskap.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom det samhällsvetenskapliga området eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har god kännedom om, och erfarenhet av, preventionsarbete inom kommunal eller statlig verksamhet. Du har erfarenhet av utvecklingsarbete, att stödja samverkan mellan olika aktörer och är van att ha många kontaktytor.

Meriterande för tjänsten är att ha arbetat med brottsförebyggande frågor på strategisk nivå, att ha erfarenhet av att leda och driva processer, samt att ha erfarenhet av att utreda, analysera och skriftligt sammanställa olika uppgifter.

Som person är du strategisk med förmåga till helhetssyn och kan arbeta systematiskt och strukturerat för att utveckla idéer, lösa problem och följa upp resultat. Du har en kommunikativ förmåga som bidrar till att skapa engagemang och utveckla samverkan. Du har en förmåga att prioritera och arbeta flexibelt. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och det är därför en förutsättning att du är lyhörd och bra på att samarbeta.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Resor ingår i tjänsten.

Sista ansökningsdag är 2023-03-14

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 1351-2023
Kontakt
  • Ingrid Arltoft Henriksson . enhetschef, 010-2253660
  • Therese Räftegård Färggren, 010-2253421
Facklig företrädare
  • Britta Munksten, Saco, 010-2253218
  • Maria Pettersson, ST, 010-2253535
Publicerat 2023-02-21
Sista ansökningsdag 2023-03-16

Tillbaka till lediga jobb