LÄNSSTYRELSEN I KALMAR LÄN, Avdelning landsbygd, Jordbrukarstödsenheten

På Länsstyrelsen i Kalmar arbetar cirka 250 engagerade medarbetare inom en mängd olika samhällsfunktioner. Tillsammans bidrar vi till hållbar utveckling, en god livsmiljö och tillväxt. Detta gör vi genom avvägningar mellan ekologi, social hållbarhet och ekonomi.

Verksamheten genomsyras av tillitsbaserad ledning och styrning samt vår värdegrund som innebär effektivitet och service, objektivitet, legalitet och respekt för lika värde.

Är du nyfiken på vår arbetsplats och vårt värdegrundsarbete kan du läsa mer på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/kalmar/

Beskrivning

Enheten jobbar med handläggning av jordbrukarstöd (EU-stöd). Det arbetet omfattar att betala ut över 600 miljoner kronor varje år till länets lantbrukare för det arbete som görs inom verksamheter med både djur och marker. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef leder du enheten och ansvarar för verksamhet, arbetsmiljö och budget. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och har det övergripande ansvaret för enhetens verksamhetsområden. På jordbrukarstödsenheten kommer du vara närmaste chef för elva medarbetare och coacha dem i deras vardag. Du rapporterar till avdelningschefen. 

Tjänsten innehåller både intern och extern samverkan och du har en nära dialog med chefskollegor i gemensamma verksamhetsfrågor. Du är enhetens ansikte utåt och företräder myndigheten i externa kontakter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett driv och engagemang och en god förmåga att samverka och skapa goda relationer internt och externt. 

Du ska ha: 

  • högskoleutbildning inom relevant ämnesområde eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
  • god erfarenhet av att leda och utveckla en arbetsgrupp

Vi ser det som meriterande om du har intresse och erfarenhet av landsbygdsfrågor och de gröna näringarna.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i tjänsten ser vi att du har hög personlig mognad, integritet och ett tydligt ledarskap utifrån en helhetssyn. Du är lyhörd inför andra och intresserad av att jobba med människor. Du har synen att människors olikheter är styrkor. Du leder dina medarbetare på ett tillitsfullt sätt och skapar möjlighet för utveckling. Som ledare agerar du proaktivt för att förebygga ohälsa, arbetsmiljöproblem och för stor arbetsbelastning.

Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, har en förståelse för länsstyrelsens hela uppdrag och för verksamhet och personalfrågor. Du har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har ett strategiskt tankesätt med en drivkraft att effektivisera och utveckla verksamheten på ett målinriktat sätt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-1801-2023
Kontakt
  • Fredrik Ustrup, 010-2238448
Facklig företrädare
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
  • Ann-Eva Zidén, ST, 010-2238530
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb