Linköping, Enheten för kommunikation och GIS

När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!

Du kommer att tillhöra enheten för kommunikation och GIS där du ingår i en arbetsgrupp med myndighetens samtliga kommunikatörer. Inom arbetsgruppen stöttar och avlastar vi varandra i ett nära samarbete och ansvarar tillsammans för myndighetens kommunikation.

Dina arbetsuppgifter handlar framför allt om att ansvara för myndighetens pressarbete och medierelationer. Det innebär att du skriver pressmeddelanden, nyheter, debatt- och insändarsvar, planerar och ansvarar för pressaktiviteter samt daglig mediebevakning. En viktig del av arbetet är även att ge sakkunniga medarbetare och chefer råd och stöd inför mediekontakter genom att ta fram talepunkter och hålla i medieutbildningar. I rollen ingår även att regelbundet utvärdera och analysera genomförda kommunikationsinsatser. Du arbetar nära länsledningen och hjälper exempelvis till med att skriva tal. Det förekommer även att du är ansvarig kommunikatör vid vissa större myndighetsövergripande händelser, som till exempel val och officiella besök till länet.

Vi vill att du har relevant högskoleutbildning inom journalistik, kommunikation eller annan utbildning vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av press- och mediearbete samt en förståelse för journalisters behov och arbetssätt är ett krav för den här tjänsten. Likaså att du har en mycket god språkkänsla och erfarenhet av att sammanfatta komplexa ämnen så att alla förstår. Att jobba med klarspråk och tillgänglig kommunikation är en självklarhet för dig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig och/eller statlig sektor. Du är en van systemanvändare och behärskar moderna publicerings- och annonsverktyg för layout och bildhantering samt webb och sociala medier, till exempel Adobe, Sitevision, Wordpress och Officepaketet. Du är även bekväm med att vid behov fota och filma. Det är en fördel om du har B-körkort.

Som person är du öppen, positiv, social, flexibel, noggrann och lätt att samarbeta med. Du är trygg i din roll, tilltalas av frihet under ansvar och trivs med att växla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter. Du har en helhetssyn och förmåga att se organisationens behov, ta fram passande aktiviteter och driva processer tillsammans med andra. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är serviceinriktad både vid interna och externa kontakter samt att du är snabb när det krävs. Du är samhällsintresserad och uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Övriga villkor

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss på vår hemsida.

Länsstyrelsen Östergötland

Vill du veta mer kontakta chef Annsofie Bondesson, tel 010-223 52 11. Fackliga företrädare för SACO är Magnus Roback, tel. 010-223 54 89 och för ST Nina Stenmark, tel 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.se. Din ansökan ska ha inkommit senast 2023-03-26, ange ref nr 3998.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3998
Kontakt
  • Annsofie Bondesson, 010-2235211
Facklig företrädare
  • Magnus Roback, SACO, 010-2235489
  • Nina Stenmark, ST, 010-2235304
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb