Länsstyrelsen i Jönköping

Länsstyrelsen är en statlig myndighet och regeringens företrädare i länet. Vi arbetar för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest framgångsrika län. Genom samverkan med andra aktörer bidrar vi till att skapa förutsättningar för ett attraktivt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling i länet.

Vi är en kunskapsorganisation med 280 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från naturreservat, samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, till krisberedskap och mycket annat.

Tjänsten är placerad på Enheten för ärendestöd och service som ligger på Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd. Enheten består av 18 medarbetare som ansvarar för uppgifter som är myndighetsgemensamma inom bland annat ärende- och arkivfrågor, intern service, reception, verksamhetsskydd, verksamhetsutveckling, upphandling, dataskydd och informationssäkerhet.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är att:

 • diarieföra inkomna handlingar
 • expediera utgående handlingar
 • kvalitetsgranska och avsluta ärenden
 • lämna ut allmänna handlingar
 • stötta och utbilda handläggare i ärendehanteringsfrågor

Utöver detta är du ett bollplank för enheten för att vi ska nå ut med vår information på bästa sätt. Det kan handla om att paketera och målgruppsanpassa informationen, hjälp att avgöra vilken kanal vi ska använda eller att säkerställa att informationen är tillgänglighetanpassad. Fokuset är vår skriftliga kommunikation, till exempel nyheter, större e-postutskick, manualer eller andra styrdokument som enheten ansvarar för. I din roll är du även en av enhetens intranätsredaktörer.

Du ingår i ett team som tillsammans arbetar med och utvecklar myndighetens ärendestöd och informationsförvaltning. Länsstyrelsens medarbetare och chefer är viktiga samarbetspartners för dig i vardagen

Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning, till exempel inom statsvetenskap, arkivvetenskap, offentlig förvaltning eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig och relevant för tjänsten. Du har aktuell erfarenhet som registrator eller av annat kvalificerat administrativt arbete. Ditt arbetssätt är digitalt och du har lätt för att ta till dig nya IT-system. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har:

 • registratorsutbildning från högskola eller annan relevant eftergymnasial utbildning inom administration
 • erfarenhet av att skriva nyhetsbrev, manualer eller av arbete som webbredaktör
 • kunskap om klarspråk samt målgrupps- och tillgänglighetsanpassning av kommunikation
 • erfarenhet från offentlig verksamhet
 • arbetat i Platina eller annat ärendehanteringssystem
 • kunskap om de lagar och förordningar som reglerar allmänna handlingar.

Som person har du lätt att anpassa dig till förändrade omständigheter och förutsättningar. Du planerar och prioriterar ditt arbete på ett självständigt och effektivt sätt.  Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd och inlyssnande. Du anpassar din kommunikation till målgruppen och situationen och har lätt för att föra fram budskap så att det får avsedd effekt. Du är nytänkande och kommer ofta med nya idéer och angreppssätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Arbetsprov kommer användas som en del i rekryteringen.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass varför svenskt medborgarskap är ett krav. Säkerhetsprövning genomförs inför beslut om anställning.

Läs mer om vad Länsstyrelsen erbjuder som arbetsgivare och möt våra medarbetare på www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/jobba-hos-oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 112-1463-2023
Kontakt
 • Anna Larsson, 010-2236000
 • Erik Carlsson, 010-2236000
Facklig företrädare
 • Anne Bergquist, ST/TCO, 010-2236000
 • Eva Udén, SACO-S, 010-2236000
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb