Länsstyrelsen i Jönköpings län

Är du intresserad av att jobba med fiskefrågor i Jönköpings län?

Om svaret är ja tycker vi att du ska söka vår tjänst som vikarierande fiskerikonsulent på Länsstyrelsens fiskeenhet. Fiskeenheten är en av fem enheter på Naturavdelningen och omfattar 18 medarbetare.

Länsstyrelsen är en statlig myndighet och regeringens företrädare i länet. Vi arbetar för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest framgångsrika län. Genom samverkan med andra aktörer bidrar vi till att skapa förutsättningar för ett attraktivt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling i länet.

Vi är en kunskapsorganisation med 280 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från naturreservat, samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, till krisberedskap och mycket annat.

Arbetsuppgifter

Fiskeenheten hanterar ett brett spektrum av frågor med koppling till fiske och vatten. Bland viktiga arbetsområden märks planering och genomförande av fiskeribiologiska undersökningar, att verka för utveckling av fritids- och yrkesfisket samt att ansvara för förvaltning och utveckling av fisket i Vättern inklusive den faktiska fisketillsynen. Ett annat större arbetsområde är att planera och vara pådrivande i arbetet med fiskevård och restaurering av länets sjöar och vattendrag. Enheten deltar aktivt i arbetet med att genomföra den nationella prövningsplanen för vattenkraft (NAP). Vi handlägger också ärenden inom fisket som till exempel tillstånd till fiskutsättningar, förordnande av fisketillsynspersoner och fördelning av fiskevårdsbidrag, men vi deltar även med fiskekompetens vid hanteringen av andra ärenden inom Länsstyrelsen.

Enheten jobbar även med utveckling och förvaltning av länsstyrelsegemensamma, nationella, IT-stöd inom fiskets område som till exempel Svenska fiskeregler, Åtgärder i Vatten och Fiskekartan.se. Det finns goda kontakter med de närmast berörda centrala myndigheterna och deltagande sker i flera nationella projekt.

Vi arbetar med tydlig målstyrning och fördelar arbetsuppgifterna mellan oss med utgångspunkt från kompetens, intresse och möjligheter. Våra medarbetare har stort engagemang, stort eget ansvar och hög trivsel, något vi värnar och ständigt jobbar med att bibehålla och utveckla.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara av varierande slag inom i första hand fiskets område, med tyngdpunkt mot bland annat NAP och restaurering, fiskundersökningar och utvärderingar. Dina arbetsuppgifter kan dock komma inkludera fler av de uppgifter som nämnts i den inledande beskrivningen av fiskeenhetens arbete beroende på dina kvalifikationer och önskemål.

Kvalifikationer

För att du ska kunna komma in i arbetet på ett bra sätt och ha rätt förutsättningar att bidra till att utveckla vårt arbete söker vi dig som har en högskoleutbildning som fiskeribiolog, limnolog eller motsvarande. För att kunna utföra arbetet krävs B-körkort och erfarenhet av att köra mindre båtar.

Erfarenhet eller annan dokumenterad kunskap inom fiskeribiologiska undersökningar och fiskevård-restaurering – både utförande, planering och utvärdering är krav. Erfarenheter/kunskap om fiske och GIS (Geografiska informationssystem) är meriterande.

Om du har arbetat på myndighet tidigare är det meriterande liksom tidigare erfarenheter av att leda och/eller arbeta i projekt. God förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska är en förutsättning för tjänsten.

I arbetet kommer du möta många människor i olika situationer varför det är viktigt att du som person är stabil, har lätt för att bemöta och kommunicera med andra människor och för att samarbeta. Du har en god analytisk förmåga samt är systematisk och välorganiserad. Då arbetet innefattar många olika arbetsuppgifter är flexibilitet en annan egenskap som vi värdesätter. Du är ansvarskännande med förmåga att självständigt prioritera och driva arbetsuppgifter till avslut inom föreskriven tid. Ett stort engagemang för fiske och vattenfrågor gör att du snabbt kommer in i arbetet med dina kollegor.

Villkor

Vikariat under 1 års tid, heltid. Tillträde snarast.

Övrigt

Läs mer om vad Länsstyrelsen erbjuder som arbetsgivare och möt våra medarbetare på www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/jobba-hos-oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 112-1988-2023
Kontakt
  • Anton Halldén, enhetschef, 010-2236000
  • Adam Johansson, biträdande enhetschef, 010-2236000
  • Daniel Rydberg, fiskerikonsulent, 010-2236000
Facklig företrädare
  • Anne Bergquist, ST/TCO, 010-2236000
  • Eva Udén, SACO-S, 010-2236000
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb