LÄNSSTYRELSEN I SÖDERMANLANDS LÄN, Avdelningen för samhällsbyggnad

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Avdelningschefen för samhällsbyggnad har en central roll i arbetet med några av länets viktigaste utmaningar. Länet har en stark befolkningstillväxt med behov av bostäder, infrastruktur och service. Samtidigt finns rika kultur- och naturmiljöer samt en blandning av landsbygd och städer. Det finns stora variationer i befolkningens utbildning, hälsa och tillgång till arbete. Allt detta ställer krav på helhetssyn och att arbetet bidrar till en hållbar utveckling – socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Det ställer också krav på god samordning mellan olika verksamhetsområden och samverkan med andra regionala och lokala aktörer. Likaså behövs sammanvägda bedömningar mellan främjande åtgärder och olika former av myndighetsutövning. Avdelningen för samhällsbyggnad har ett brett uppdrag som omfattar fyra verksamhetsområden: kulturmiljö, social hållbarhet, fysisk planering samt samhällsskydd och beredskap. Vart och ett av dessa områden leds av en enhetschef.

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef har du ansvar för att skapa goda förutsättningar för avdelningens olika verksamheter och att leda enhetscheferna i deras arbete. Du har också ansvar för att planera, utveckla och samordna avdelningens samlade verksamhet med verksamhetsplanering, uppföljning, personalplanering och ekonomi. Avdelningschefen ingår i Länsstyrelsens ledningsgrupp, med gemensamt ansvar för utvecklingen av myndighetens hela verksamhet.

Kvalifikationer och profil

Du har akademisk examenhar varit chef över chefer i minst två år samt har erfarenhet av verksamhets-, budget- och personalansvar i offentlig verksamhet.

Det är meriterande om du har utbildning och praktisk erfarenhet från stabs och ledningsarbete i kris.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmåga samverka. Detta gäller såväl inom avdelningen och myndigheten som i samverkan med kommuner och andra aktörer. 

Om tjänsten

Anställningen är tillsvidare med ett förordnande som avdelningschef på tre år, med möjlighet till förlängning. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas. 

Alla tjänster på Länsstyrelsen kan vara föremål för säkerhetsprövning och krigsplacering beroende på uppdragets utformning.

Information

Mer information om arbetsuppgifterna får du av rekryterande chef länsråd Johanna Sandwall som nås via växeltelefon 010-223 40 00. Fackliga företrädare är Patrik Holmer (Saco-S, växel 010-223 40 00) och Albert Bekassy (ST, Växel / ST Direkt: 0771-555 444). 

Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar senast den 23 april 2023. Du ansöker via Länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. 

Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att få ta del av innehållet i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter så ska du först kontakta HR-enheten för att få hjälp med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nyköping
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-2263-2023
Kontakt
  • Chef och Länsråd, Johanna Sandwall, 010-2234000
Facklig företrädare
  • Patrik Holmer, Saco-S, 010-2234000
  • Albert Bekassy, ST, Växel/STDirekt:0771-555444
Publicerat 2023-03-31
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb