Länsstyrelsen i Östergötlands län, Kansli för Sydöstra civilområdet

När du jobbar på länsstyrelsen får du använda din kunskap på landets bredaste myndighet. Länsstyrelsen är statens företrädare i länet och ser till att nationella mål får genomslag. Med hänsyn till regionala förutsättningar gör vi avvägningar mellan olika samhällsintressen. Detta genom samarbete mellan experter inom en rad olika områden och i samverkan med myndigheter, kommuner och organisationer.

På länsstyrelsen skapar vi samhällsnytta och påverkar samhällsutvecklingen, varje dag. Det är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland.


Vill du vara med och samordna det civila försvaret i sydöstra Sverige? Vi söker nu 1-3 handläggare med fokus på civil beredskapsplanering. Vi söker drivande och kunniga handläggare som aktivt ska medverka i den fortsatta uppbyggnaden av sydöstra civilområdet och den nya strukturen för det civila försvaret.

Du kommer att tillhöra Sydöstra civilområdeskansliet. Sveriges 21 länsstyrelser är sedan den 1 oktober 2023 indelade i sex geografiska civilområden. För varje civilområde finns en ansvarig länsstyrelse där landshövdingen är civilområdeschef. Till sitt stöd har landshövdingen ett civilområdeskansli. Länsstyrelsen Östergötland är civilområdesansvarig länsstyrelse i det Sydöstra civilområdet bestående av länsstyrelserna i Jönköpings, Kalmar och Östergötlands län.

Civilområdena har en ny och spännande roll i arbetet med att utveckla samhällets beredskap. Sverige har ansökt om medlemskap i försvarsorganisationen NATO, vilket kommer påverka arbetets innehåll och förutsättningar.

Dina arbetsuppgifter blir att samverka inom beredskapsplanering på nationell nivå och inom det Sydöstra civilområdet. Konkret kan det handla om att ta fram gemensamma underlag och planer med andra aktörer i beredskapssystemet. Du kan få utveckla och skapa struktur i olika bedömningar och göra avvägningar och underlag för beslut och inriktning. Det är också viktigt att följa upp att arbetet leder till en ökad förmåga inom beredskapsplaneringen.

I din roll kommer du ha kontakt med länsstyrelserna inom sydöstra civilområdet, men också med andra länsstyrelser. Utöver det kommer du ha kontakt med andra myndigheter och aktörer inom verksamhetsområdet. I din roll ingår att omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad gällande civilt försvar och totalförsvar.

 

För arbetet krävs en högskoleexamen och arbetslivserfarenhet inom beredskapsområdet eller annat område inom offentlig sektor som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du ska ha god erfarenhet av att skriva olika typer av rapporter och underlag, gärna på strategisk nivå.

Erfarenhet av att samverka med olika aktörer för att kunna lösa egna eller gemensamma uppdrag och mål är ett krav. Du ska också ha dokumenterad erfarenhet av att driva, kommunicera och följa upp processer eller projekt i samverkan med andra aktörer. 

B-körkort är ett krav för tjänsten. 

Det är meriterande om du har djupare kunskap inom en beredskapssektor eller beredskapsmyndighet. Vidare är det meriterande om du arbetat med juridiska eller komplexa frågeställningar och kan göra konsekvensbedömningar av beslut eller händelser.

 

Som person är du stabil och fokuserar på rätt saker. Du är analytisk och förstår komplexa samband och konsekvenser. Du har gott omdöme och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du förblir motiverad och effektiv även vid svårigheter och arbetar på tills resultaten är uppnådda. Du är duktig på att skapa kontakter och underhålla relationer i ditt arbete.

Samverkan kräver att planering av arbetet är tydligt och du ska kunna sätta upp och hålla tidsramar och bygga strukturer som andra kan arbeta utifrån. Verksamheten kan vara händelsestyrd och förutsättningarna förändras snabbt, det är därför viktigt att du snabbt kan ändra ditt synsätt och förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är viktigt att du arbetar enligt våra värdeord, omtanke, respekt och kommunikation och enligt den statliga värdegrunden.

 

 

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Antal lediga befattningar 1-3 st. 

 

Övriga förmåner och villkor

Myndigheten finns i lokaler i centrala Linköping. Länsstyrelsen erbjuder möjligheten till distansarbete om verksamheten tillåter. Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid.

Läs mer om oss, våra förmåner, vår värdegrund och hur det är att arbeta hos oss.

Länsstyrelsen Östergötland

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Vill du veta mer kontakta

Kanslichef Catrin Molander, tel. 010-223 56 51 eller biträdande kanslichef Christian Velin, tel. 010-223 55 52. 

Fackliga företrädare för SACO är Lovisa Granberg, tel. 010-223 54 90 och för ST är Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.se. Din ansökan ska ha inkommit senast 15 januari 2024, ange ref nr: 20205.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 20205
Kontakt
  • Catrin Molander, 010-2235651
  • Christian Velin, 010-2235552
Facklig företrädare
  • Lovisa Granberg, SACO, 010-2235490
  • Nina Stenmark, ST, 010-2235304
Publicerat 2023-12-14
Sista ansökningsdag 2024-01-15

Tillbaka till lediga jobb