Länsstyrelsen Västernorrland

Länsstyrelsen är en mångsidig myndighet med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Vi arbetar för hållbar utveckling i hela länet och för att genomföra de uppdrag vi får från riksdag och regering så klokt och effektivt som möjligt. Hos oss gör du stor samhällsnytta.

Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling för alla medarbetare. Vi har flexibla arbetstider och arbetssätt för att kunna skapa bra förutsättningar att förena arbetsliv och privatliv.

Västernorrlands län har en storslagen natur och består av både kust och inland. Länsstyrelsen finns i Härnösand, mellan Sundsvall och Örnsköldsvik. Vi har goda pendlingsmöjligheter, både längs kusten och inåt landet. I dag arbetar cirka 260 medarbetare hos oss. Landshövding Carin Jämtin är chef för länsstyrelsen Västernorrland.

Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Beskrivning

Samhällsbyggnadsenheten ansvarar för frågor inom bostadsförsörjning, bostads- och energibidrag, klimatanpassning, kulturmiljö, samhällsplanering, prövning av överklaganden, juridiska konsultationer, administration av allmänna val och tillståndsgivning inom olika områden. Sakområdena omfattar både övergripande utvecklings- och samordningsuppdrag, såväl som mer specifika uppdrag och löpande ärendehandläggning. Den aktuella tjänsten kommer tillhöra sakområdet kulturmiljö.

Arbetsuppgifter

Tjänsten omfattar handläggning av fornlämningsärenden enligt kulturmiljölagens andra kapitel. Det gäller till exempel tillstånds- och samrådsärenden, avverkningsärende och rådgivning. I tjänsten ingår även att hantera bidrag till förvaltning av värdefulla kulturmiljöer och vård av forn- och kulturlandskap. I tjänsten kan även en del samordningsuppgifter ingå - för helheten av kulturmiljöfunktionens uppdrag.

Kvalifikationer

Du ska ha en akademisk examen med inriktning mot nordisk arkeologi eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har kunskaper i Kulturmiljölagen samt erfarenheter av GIS. B-körkort är ett krav då resor inom tjänsten kan förekomma

Du ska ha erfarenhet av arkeologiskt fältarbete. Det är även meriterande om du har erfarenhet av fornminnesinventering, t ex inom arkeologiska utredningar, kulturhistorisk utredning och värdering. Vidare är det meriterande om du erfarenhet av ärendehandläggningen vid en myndighet.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med kollegor som har liknande arbetsuppgifter och en förmåga att samarbeta är viktig så att du trivs med att arbeta i grupp samtidigt som du är självgående och tar ansvar för din uppgift. Du arbetar strukturerat och är beslutsam och tydlig i ditt förhållningssätt samt bidrar till ett gott och öppet arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Övrigt

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta kan arbetsprov komma att tillämpas. För att arbeta hos oss måste du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde. 

Hos oss på länsstyrelsen är vissa befattningar placerade i säkerhetsklass. Det kan innebära att en säkerhetsprövning och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan anställning. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Vid tillsvidareanställning blir du automatiskt krigsplacerad hos oss.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Härnösand
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-1107-2024
Kontakt
  • Viveka Sjödin, 0611-349078
Facklig företrädare
  • Oskar Norrgrann, ST, 0611-349000
  • John Molin, SACO, 0611-349000
Publicerat 2024-02-12
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb