LÄNSSTYRELSEN I NORRBOTTEN, Samhälle, Landsbygd

Vill du spela en viktig roll i Norrbottens samhällsomvandling?

Som medarbetare hos oss är du en del av ett större sammanhang där du får möjlighet att bidra till en hållbar samhällsutveckling både i Norrbotten, nationellt och internationellt.

Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är bred myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi kan och förstår Norrbottens olika intressen. Med vår bredd och sakkunskap kan vi göra samlade bedömningar för Norrbottens bästa. Tillsammans gör vi skillnad genom att bidra till en hållbar utveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:

 • meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter
 • möjlighet att bidra till samhällsnytta
 • kompetenta och engagerade kollegor
 • goda utvecklingsmöjligheter och en hållbar arbetsmiljö
 • individanpassade anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter

Du kommer tillhöra Landsbygdsenheten som arbetar med att utveckla landsbygden i länet, bland annat genom hantering av olika stöd och ersättningar. Vi utgör en viktig finansiär för företag på landsbygden och har målet att utveckla lönsamma företag, en god service och förbättrad livskvalitet på landsbygden. Regeringen, Jordbruksverket och andra centrala verk är våra uppdragsgivare. Enheten består idag av cirka 20 personer indelade i tre grupper. Du kommer tillhöra den grupp som arbetar med årliga stöd till lantbrukarna, så kallade jordbrukarstöd.

Vi söker nu dig som vill arbeta med att utföra arealkontroller av jordbrukarstöd

Om jobbet

Lantbrukarna söker det årliga stödet för sin jordbruksmark på våren. På sommaren sker sedan ett viktigt arbete ute i fält för att säkerställa att villkoren för stöden följs genom att de ansökta arealerna kontrolleras. I din roll som arealkontrollant kommer du att tillsammans med ett erfaret team arbeta ute på markerna och göra ägoslagsbedömningar, arealmätningar och kontrollera skötseln av jordbruksmarken. Du kommer använda GIS-baserade mätverktyg, flygbildstolkning samt registrering av data som stöd i arbetet. Vidare kommer du att ansvara för muntlig och skriftlig kommunikation med sökanden. Vårt mål är att hålla en god servicenivå gentemot våra sökande.

Vid arbete med arealkontroller kommer du att:

 • göra arealmätning och bedöma skötsel av jordbruksmark.
 • kontrollera att lantbrukarna sökt för rätt grödor.
 • upprätta kontrollresultat digitalt och kommunicera till lantbrukarna.

Vi söker 1-2 personer för arealkontroller. Arbetet är förenat med resor inom länet. Resor till angränsande län kan förekomma.

Arbetet är i ständig utveckling och utifrån vårt uppdrag kan arbetsuppgifterna komma att förändras över tid. Du behöver därför kunna hantera förändringar. Det ger dig samtidigt möjligheter att utvecklas och både bredda och fördjupa din kompetens hos oss.

Om dig

Vi söker dig som har:

 • en pågående eller slutförd akademisk utbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
 • god förmåga att kommunicera enkelt och begripligt, såväl muntligt som skriftligt på svenska.
 • mycket god datorvana samt goda kunskaper i Office.
 • körkort för personbil.

Det en fördel om du har:

 • erfarenhet av fältarbete och gärna har arbetat med inventering av jordbruksmark eller fältkontroller av jordbrukarstöd.
 • erfarenheter av eller kunskaper om jordbruksnäringen, ekologi eller miljö.
 • kunskaper om EU:s jordbrukarstöd.
 • erfarenhet av myndighetsarbete och är förtrogen med statlig förvaltning eller annan offentlig verksamhet.
 • erfarenhet av fältbaserade GIS-applikationer.
 • tidigare erfarenhet av handläggningsarbete.

Vi söker dig som dig som är noggrann och strukturerad och har förmågan att arbeta målinriktat. Du tycker om att vara ute i fält men även att arbeta med administration och utredningsarbete samt att hålla en hög kvalitet på arbetet. Du är även serviceinriktad och har lätt för att samarbeta.

För oss är personliga egenskaper viktiga och vi ser det som en självklarhet att du bidrar positivt till vår arbetsmiljö och arbetsglädje samt agerar utifrån den statliga värdegrunden.

Bra att veta 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning/Säsongsanställning från och med 2024-05-01 - 2024-10-30 med eventuell möjlighet till förlängning.

Omfattning: Heltid

Eftersom vissa arbeten hos oss ställer krav på säkerhetsprövning kan du innan en anställning komma att få göra en säkerhetsprövning. Den innehåller ett säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll. För vissa arbeten krävs svenskt medborgarskap.  

Om Länsstyrelsen och vårt erbjudande till dig

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 112-2279-24
Kontakt
 • Johanna Wallsten, 010-2255561
Facklig företrädare
 • Fackliga företrädare för SACO och ST nås via växel, 010-2255000
Publicerat 2024-02-12
Sista ansökningsdag 2024-03-12

Tillbaka till lediga jobb