Länsstyrelsen i Jönköping

I rollen som beredskapshandläggare på beredskapsenheten kommer du få bidra i arbetet att utveckla totalförsvaret tillsammans med ett gäng härliga och ambitiösa kollegor. Vi söker nu upp till två nya beredskapshandläggare till enheten.

Tjänsten är placerad på beredskapsenheten på Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd. Enheten består av 20 medarbetare som arbetar med olika lokala, regionala och centrala aktörer för att skapa ett tryggt och säkert samhälle.  

Länsstyrelsen är geografiskt områdesansvarig myndighet och den högsta civila totalförsvarsmyndigheten inom länet. Genom sin verksamhet ska länsstyrelsen minska sårbarheten i samhället, bevaka att risk- och beredskapshänsyn tas i samhällsplaneringen samt utveckla en god förmåga att hantera sina uppgifter under fredstida krissituationer och höjd beredskap.

Tillsammans med andra aktörer ska vi skapa en beredskap för att kunna hantera situationer som uppstår före, under och efter en kris.

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du ingå i ett team som arbetar mot målet att öka förmågan till civilt försvar på myndigheten och i länet. Det innebär bland annat att analysera innehåll och konsekvenser av aktuell utveckling och utredningar inom området och anpassa planering för förmågehöjande åtgärder på ett balanserat sätt därefter. Exempel på utgångspunkter för ditt arbete är bland annat den säkerhetspolitiska utvecklingen och dess konsekvenser för länet samt innebörden av ett svenskt medlemskap i Nato.

Att bedöma förmåga hos länets aktörer och följa upp kommuners arbete med krisberedskap och civilt försvar kan också bli inslag i ditt arbete. Du kommer att få hantera inkommande ärenden som remisser, frågeställningar från andra beredskapsaktörer och arbeta i nationella nätverk. Dessutom ingår det att samverka med andra länsstyrelser, Försvarsmakten, Polisen och andra beredskapsmyndigheter. Fokus och prioritering av arbetsuppgifter kommer att skifta över tid.   

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och du kan komma att få en stabsfunktion i myndighetens kris- eller krigsorganisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleexamen med inriktning mot samhällskunskap, beredskap, säkerhet eller annat som bedöms likvärdigt.

Du har flerårig arbetslivserfarenhet med inriktning som är relevant för tjänsten, exempelvis inom beredskap- och säkerhetsfrågor. Meriterande är erfarenhet av arbete med planering och förmågeutveckling inom totalförsvaret. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Du har även goda kunskaper i Excel. Du har B- körkort.

Vi tror att du som person är trygg, stabil med en god självinsikt. Du är den som initierar aktiviteter och arbetar fokuserat mot mål och resultat. Du är flexibel och kan ändra riktning när målet ändras. Du har en god förmåga att förmedla budskap och metoder och anpassa din kommunikation beroende på målgrupp Du lyssnar, kommunicerar och bidrar till enhetens utveckling på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Tjänsten omfattar heltid och gäller tills vidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning som regel på våra tillsvidareanställningar. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass varför svenskt medborgarskap är ett krav. Säkerhetsprövning genomförs inför beslut om anställning.

Om Länsstyrelsen i Jönköping

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation, en statlig myndighet som är regeringens företrädare i länet. Tillsammans arbetar vi för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest attraktiva län. Genom samverkan skapar vi förutsättningar för ett fantastiskt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling.

Vi är 280 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, insatser som ska gynna fisken i våra sjöar till demokrati- och beredskapsfrågor samt mycket annat. Målet är att vårt arbetssätt ska präglas av professionalism, engagemang och samverkan.

Länsstyrelsen finns mitt i stan i en K-märkt byggnad som har nyrenoverade lokaler med utsikt över Munksjön och Vättern. Det är inte bara en spännande arbetsplats, du erbjuds också en mängd förmåner som flexibelt arbete, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, utökad föräldrapenning samt en aktiv personalförening.

Vill du veta mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss? Besök vår webbsida på www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/jobba-hos-oss

Har du skyddade personuppgifter och vill söka tjänsten? Mer info finns här.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 1718-2024
Kontakt
  • Marie Åkerblad, enhetschef, 0102236000
Facklig företrädare
  • Anna Lejontand, SACO-S, 010-2236000
Publicerat 2024-02-27
Sista ansökningsdag 2024-03-20

Tillbaka till lediga jobb