LÄNSSTYRELSEN I VÄSTRA GÖTALANDS LÄN, Enheten för förorenade områden

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter,kommuner, näringsliv och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Länsstyrelsen har en bred verksamhet och en mycket viktig roll inom flera samhällsområden. Det gäller inte minst de högaktuella utmaningarna med regional tillväxt och att genomföra den gröna omställningen, utveckla det civila försvaret och vårda demokratin.

Länsstyrelsen är en regional statlig myndighet med cirka 1 000 trevliga och kompetenta medarbetare. Vi har verksamhet på flera orter i Västra Götaland men även i övriga Sverige i och med att vi ansvarar för IT-verksamheten till alla länsstyrelser.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en handläggare för tillsvidareanställning till Enheten för förorenade områden på Miljöskyddsavdelningen. Miljöskyddsavdelningens huvuduppdrag är tillsyn av miljöfarlig verksamhet och förorenade områden samt prövning av miljöfarlig verksamhet. Vi arbetar även med klimat- och energifrågor samt miljömålen som ligger till grund för vårt arbete. Miljöskyddsavdelningen består för närvarande av cirka 80 medarbetare fördelade på fem enheter.

Enheten för förorenade områden består i nuläget av 18 personer. Vi arbetar mot fastställda regionala miljömål med bl.a. tillsyn av förorenade områden vid pågående och nedlagda verksamheter, bidragshantering, remisser samt tillsynsvägledning och stöd till kommuner. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats fylld av kunniga kollegor både inom enheten samt inom en mängd olika samhällsfunktioner. Vi är en länsstyrelse med god arbetsmiljö och framåtanda.

Tjänsten innebär i nuläget att arbeta med inventering av förorenade sediment och kartläggning av PFAS-förorenade områden. Vidare ingår också att uppdatera EBH-stödet (länsstyrelsens databas för potentiellt förorenade områden). Det kan även komma att ingå arbete med GIS kopplat till vårt arbete på enheten. Med tiden kan tjänsten komma att utvecklas med andra uppgifter som vi arbetar med på enheten.

I arbetet ingår kontakter med handläggare på Länsstyrelsen, miljöansvariga på kommuner och konsulter.

Placeringsort: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad

Enstaka resa ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Vi erbjuder möjligheter till distansarbete under en del av arbetstiden.

Kvalifikationer

Krav

  • Naturvetenskaplig eller teknisk utbildning med examen minst tre år på högskolenivå med inriktning mot geovetenskap, kemi, miljö eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Meriterande

  • Kunskap om förorenade områden
  • Erfarenhet av inventering av förorenade sediment och PFAS
  • Kunskaper i GIS
  • Kunskap inom klimatologi

Personliga egenskaper

Du är noggrann med ett strukturerat arbetssätt. Du är dessutom lyhörd med god kommunikativ förmåga. Du har en god förmåga att samarbeta och att bygga och upprätthålla förtroendefulla arbetsrelationer. Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.  

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. 

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Övrigt

Intervjuer genomförs löpande även under annonseringstiden.

Anställningen kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Dagtid måndag - fredag 40 tim./vecka
Ort Göteborg, Vänersborg eller Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 112-17819-2024
Kontakt
  • Katarina Parkkonen, 010-2244780
Facklig företrädare
  • Pia Severinsson, SACO, 010-2244472
  • Martin Dahl, ST, 010-2244768
  • Monica Danielsson, SEKO, 0770-457900(växel)
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-20

Tillbaka till lediga jobb