Länsstyrelsen Kalmar län , Avdelning samhälle, Vattenmyndigheten

Beskrivning

Lockas du av att arbeta med intressanta uppgifter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor? Då kan du vara den vi söker! På Länsstyrelsen Kalmar län jobbar du på uppdrag av regeringen och blir en viktig del i att verka för att nationella mål får genomslag i länet.

Som anställd har du också möjlighet att ta del av många bra förmåner och generös friskvård. Arbetsplatsen genomsyras av en inkluderande kultur, ett tillitsbaserat ledarskap samt en god balans mellan jobb och fritid. Tillsammans gör vi skillnad för samhället!

Arbetsuppgifter

Vårt arbete utförs i sexårscykler och det kommande året är arbetsintensivt inom vattenförvaltningen på länsstyrelserna, därför letar vi efter dig som kan stötta upp vårt arbete och vara stöd till Vattenmyndigheten i Södra Östersjöns vattendistrikt och till vattenmyndigheterna i samverkan.

Hos oss kommer din huvuduppgift vara att ta fram riktlinjer och svara på frågor från beredningssekretariaten under kartläggnings- och analysfasen i vattenförvaltningen. Särskilt fokus kommer vara på övergödning, försurning och fysisk påverkan. Utöver det kommer du också att medverka i metodutveckling för åtgärdsanalyser.

Vi hjälps åt med alla arbetsuppgifter som finns på enheten och myndighetens uppdrag kan också göra att fler uppgifter än det som beskrivs i annonsen blir aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har magister eller master examen inom naturvetenskap med inriktning mot vattenfrågor. Utöver det behöver du också ha:

  • Tidigare erfarenhet av arbete på myndighet med uppgifter inom området. 
  • Tidigare erfarenhet av vattenförvaltningsarbete med fokus på såväl kartläggning som åtgärdsanalys.

Vi ser det som meriterande om du också har:

  • Erfarenhet av uppdrag som ligger inom Vattenmyndighetens ansvarsområde.
  • Erfarenhet av tolkning av EU-direktiv och EU-vägledning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en drivande och samarbetsinriktad person med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Ditt fokus ligger på hitta möjligheter snarare än se hinder. Du ska kunna kommunicera på ett lättförståeligt sätt både i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du behöver ha en väl utvecklad förmåga att hantera stora datamängder samt kvalitetssäkra data i VISS (Vatteninformationssystem Sverige).

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 15 augusti, tjänsten pågår ca 1 år
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-5215-2024
Kontakt
  • Irene Bohman, 010-2238412
Facklig företrädare
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
  • Ted Kransby, ST, 010-2238454
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb